Alfakuntoutus Pispalan tukiasumisyksikkö 33270,Tampere

Kohdetyyppi:suomi

Perustiedot

  • YRITYS: AlfaKuntoutus Hervanta Oy
  • PUHELIN: 040 7147 646
  • EMAIL: pispala.vastaava@alfakuntoutus.fi
  • NETTISIVUT: https://alfakuntoutus.fi/alfakuntoutus/pispala/

Kuvaus

Suomen Erityisasunnot Oy:n rakennuttama 34-paikkainen Alfakuntoutus Pispalan tukiasumisyksikkö sijaitsee entisen Pispalan paloaseman saneeratuissa tiloissa. Tilat ovat kokeneet suuren muodonmuutoksen, mutta henkivät silti edelleen paloaseman hienoa, historiallista tunnelmaa modernilla tavalla. Yksikköön on rakennettu  viihtyisiä ja yksilöllisiä, hyvin varustettuja kerrostaloyksiöitä.

Yleisissä tiloissa on huomioitu kuntoutumisen tukemiseen ja asumistaitojen harjoitteluun liittyvät tavoitteet, joten asukkailla on käytössään mm. ryhmätilat, pesutupa sekä keittiö- ja saunatilat. Henkilökunta on tavoitettavissa arkisin klo 8–18 sekä lauantaisin ja arkipyhisin klo 9–16.

Tukiasunnot on tarkoitettu yksin asuville tamperelaisille ja orivesiläisille täysi-ikäisille pitkäaikaisasunnottomille, jossa pääpaino on mielenterveyskuntoutujissa, jotka tarvitsevat tukea kuntoutumiseensa toimintakyvyn kohentamiseksi ja elämänhallinnan saavuttamiseksi. Yksikössä tuetaan asiakasta päihteettömään elämäntapaan. Päätavoitteena on tukiasumisjakson (6 kk–2 vuotta) jälkeen siirtyä omaan asuntoon Pispalan tukiasumisyksikön ulkopuolelle, joten kaikki toimintamuotomme palvelevat tätä tarkoitusta.