Inkilänhovi, Kehitysvammaisten asumisyksikkö (Kotikuja, Kotipesä) 11100,Riihimäki

Kohdetyyppi:suomi

Perustiedot

  • YRITYS: Inkilänhovi ry
  • PUHELIN: 050 300 3810
  • EMAIL: ryhmaasuminen@inkilanhovi.fi
  • NETTISIVUT: https://www.inkilanhovi.fi/kehitysvammaisten-asumisyksikko

Kuvaus

Kotikuja tarjoaa asumispalveluja kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat ohjausta ja tukea itsenäisen asumiseen. Kotikujan asiakkaat tulevat kunnan vammaispalvelun palveluohjauksen kautta. Asukas asuu omassa vuokra-asunnossa (40m² – 52m²), jonka asukas saa sisustaa mielensä mukaiseksi. Yksikön tilat ovat esteettömät.

Asiakkaan ja hänen läheisten kanssa tehdään yhteistyössä asumisen tueksi hoito- ja palvelusuunnitelma. Hoidosta ja palvelusta huolehtii hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti omaohjaaja yhteistyössä moniammatillisen tiimin kanssa. Moniammatilliseen tiimiin kuuluu sairaanhoitajia, sosionomeja, lähihoitajia ja muuta tukipalveluhenkilökuntaa.

Kotipesä on ympärivuorokautinen ryhmäasumisyksikkö kehitysvammaisille henkilöille. Asukkaita Kotipesässä on 12. Kotipesän asukkaat tulevat kunnan vammaispalvelun palveluohjauksen kautta.

Kotipesässä asutaan omissa vuokra-asunnoissa (20m²), jonka asiakas saa kalustaa omilla henkilökohtaisilla huonekaluilla ja tavaroilla mieleisekseen. Lisäksi yksikössä on asiakkaan käytössä yhteiset tilat, keittiö ja olohuone, jossa ruokaillaan, vietetään aikaa ja toteutetaan yhdessä esim. toimintatuokioita.