Riihimäen Piikinkulma (Eloisa-kodit) 11100,Riihimäki

Kohdetyyppi:suomi

Perustiedot

  • YRITYS: Asunto Oy Riihimäen Piikinkulma
  • PUHELIN: 010 420 3090
  • EMAIL: toimisto@efriman.fi
  • NETTISIVUT: http://www.eloisakoti.fi/asukastarinat.php#elamaa

Kuvaus

Elämää Piikinkulmassa
:: ASIAKASTARINA RIIHIMÄEN PIIKINKULMASTA

Leena ja Timo Mäntynen löysivät uuden kotinsa Eloisa-seniorikohteesta Riihimäen Piikinkulmasta. Muuton aika koitti lokamarraskuun vaihteessa. Pariskunta kertoo olevansa ratkaisuun todella tyytyväinen. He asuivat edellisessä asunnossaan vuokralla ja olivat tehneet jopa suunnitelmia sen ostosta, mutta se ei ollut sittenkään heidän paikkansa. Sydän kaipasi johonkin rauhallisempaan soppeen, ja sehän löytyi Eloisa-kodista.

– Asuimme noin puolen kilometrin päässä tästä Piikinkulmasta. Seurasimme talon valmistumista alun paalutuksesta asti, kun kuljimme lähes päivittäisillä kauppareissuilla, Timo kertaa tapahtumia.

Tammikuussa 2012 Timon silmiin osui sitten myynti-ilmoitus syksyllä valmistuvasta senioritalosta. Tarkemman tutustumisen ja pienen harkinnan jälkeen tehtiin kaupat uudesta kodista. Sen jälkeen olikin entistä mielenkiintoisempaa seurata talon valmistumista seuraavat yhdeksän kuukautta. Ja kuten tavataan sanoa, loppu on historiaa.

Mäntyset muuttivat alun perin Riihimäelle Lopelta kesällä 2011. He ovat viettäneet suurimman osan elämästään kerrostalossa. Eloisa-konseptiin tutustuminen auttoi kuitenkin ymmärtämään, että omasta taloyhtiöstä ja pihapiiristä puuttuu omanikäinen senioriväki, ainakin tässä laajuudessa. Yhtenä seikkana vaakakupissa painoi myös Leenan vaikea nivelrikko, joten pari vuotta eläkkeellä ollut pariskunta ajatteli muuttopäätöksessä myös tulevaisuutta.

– Parasta tässä kodissa on se, että tämä on kaikin puolin hyvä, Timo naurahtaa.

Mäntyset
Ensimmäinen oma sauna
Vaan löytyy tuon sinänsä hauskan ja osuvan kommentin takaa yksittäisiä kehunkohteitakin. Mäntyset ovat päässeet löylyttelemään ensimmäiseen omaan saunaan, jonka käyttö ei ole aikaan sidottu kuten taloyhtiön saunojen. Lopella piti asua kolmannessa kerroksessa ilman hissiä. Nyt toisessa kerroksessa asuva pariskunta ei ole vieläkään hissistä riippuvainen, ja pystyy hyvin kantamaan tavarat rappusissa, mutta tulevaisuutta ajatellen hissi on hyvä olla olemassa.

– Ovet ovat isoja, ja niistä pääsee helposti liikkumaan. Esimerkiksi vessan ovi on puolet isompi kuin edellisessä asunnossamme.

”Tilava parveke on kuin ylimääräinen huone, jossa voi oleilla vähän joka kelillä”
Kaiken keskellä
Mäntysten uusi koti sijaitsee ihanteellisella paikalla palveluiden keskellä: kauppakeskus apteekkeineen löytyy vierestä, sen takana on rautatieasema, jonka vieressä puolestaan linja-autoasema. Asunto on pihan puolella, joten myöskään liikenne ei häiritse.

– Senioritalo on meille täysin uusi kokemus, emme ole aiemmin edes lukeneet tällaisesta. Olemme suositelleet tätä jo useammalle ihmiselle, ja ylipäätään tätä voi suositella kaikille jotka ovat vähänkään kiinnostuneita aiheesta.