Sastamalan Tähtitorni (Eloisa-kodit) 38200,Sastamala

Kohdetyyppi:suomi

Perustiedot

  • YRITYS: Asunto Oy Sastamalan Tähtitorni
  • PUHELIN: 03 512 7000
  • EMAIL: toimisto@vipoy.fi
  • NETTISIVUT: http://www.eloisakoti.fi/asukastarinat.php#elamaa

Kuvaus

Ensimmäistä kertaa kerrostalossa
:: SASTAMALAN TÄHTITORNIN ASUKKAAT

– Olin 4,5 vuotta omaishoitajana Parkinsonin tautia sairastavalle miehelleni. Hoitovapaalta töihin palattuani mieheni meni tehostettuun palveluasuntoon, mutta halusimme löytää ratkaisun, jossa asuminen saman katon alla olisi vielä mahdollista, opettajana työskentelevä Merja Hartus kertoo. Hartukset päättivät hankkia kerrostaloasunnon ja lisäksi lähistöltä kesämökin, jossa pääsisi asustelemaan järven rannalla ja hoitamaan puutarhaa.
– Löysin Etuovi.comista mieleisen mökin Kangasalta. Katsoin myös uudiskerrostalokohteita ja vastaan tuli Kangasalle rakennettava Eloisa-koti. Varasin henkilökohtaisen esittelyajan, vakuutuin Eloisasta ja tein jo samalla käynnillä varauksen.

Asiat saivat kuitenkin uuden käänteen.

– Esittelijä antoi mukaan Eloisa-lehden, jossa oli esitelty muitakin Eloisa-kohteita. Huomasin, että näitähän on enemmänkin. Kun yllättäen Kangasalan kesämökkihanke menikin puihin, aloin katsoa missä muualla olikaan Eloisa-taloja. Sastamalassa oli tuolloin ennakkomarkkinoinnissa Sastamalan Tähtitorni. Kun pian löysin myös sopivan kesämökin paikkakunnalta, loksahtivat palaset paikoilleen. Mikä osuvinta, Sastamalan Tähtitorni sijaitsee aivan vanhainkodin vieressä, joten Merjan miehelle on apu aivan naapurissa.

– Mieheni kunto vaihtelee ja liikuntarajoite vaikuttaa arkeen. Se, että vieressä on vanhainkoti ja samassa talossa omanikäistä väkeä, on tärkeä turvallisuudentunteen ja vertaistuen kannalta.

Mäntyset
Omaa rauhaa ja yhteisöllisyyttä
Sastamalan Tähtitorni sijaitsee aivan Sastamalan keskuskadun päässä. Taloyhtiössä on yhteensä 44 huoneistoa, joissa asuminen on vaivatonta ja turvallista. Hartukset valitsivat uudeksi kodikseen hieman alle 70 neliön asunnon 5. kerroksesta.

-Unelma olisi ollut ylimmän kerroksen asunto, mutta on viidennestäkin kerroksesta jo näköaloja, Merja kertoo. Asunnossa on oma parveke, sauna ja pyörätuolin mentävät käytävät. Myös taloyhtiön yhteiset tilat ovat asukkaiden vapaassa käytössä.

-Eloisa-konsepti sopii meille, sillä kyseessä on kaipaamamme rauhallinen taloyhtiö, jossa on kuitenkin mahdollisuus ikätovereiden kanssa seurusteluun. Aktiivisena ja liikunnallisena ihmisenä Merja arvostaa myös taloyhtiön ympäristöä.

-Sastamala on kaunis järvien paikkakunta. Kun taloltamme menee tien yli, pääsee kiertämään koko kaupungin keskustan rantoja pitkin. Opettelin viisikymppisenä luisteluhiihdon, joten pääsen harrastamaan sitäkin järven jäälle tai viereiseen urheilupuistoon.