Senioritalo Tampereen Vaskikodit 33900,Tampere

Kohdetyyppi:suomi

Perustiedot

  • YRITYS: Pro Vaskikodit-yhdistys ry
  • PUHELIN: 03 - 313400
  • EMAIL: info@tampereenvaskikodit.fi
  • NETTISIVUT: http://www.tampereenvaskikodit.fi/

Kuvaus

Tampereen Vaskikodit on senioreille tarkoitettu asuinkiinteistö, jossa on 94 omistusasuntoa. Kiinteistössä on myös liike- ja toimistotiloja, jotka ovat taloyhtiön omistuksessa. Kiinteistö on valmistunut syksyllä 2000. Sitä hallinnoi Asunto Oy Tampereen Vaskikodit. Asukkaaksi pyrkivän tulee olla vähintään 58 v täyttänyt. Pariskuntien kohdalla toisen on täytettävä tämä ehto.

Asumismallin on kehittänyt Tampereella vuodesta 1997 toiminut Pro Vaskikodit -yhdistys ry. Yhdistys toimii edelleen aktiivisesti Tampereen Vaskikotien ja yleensäkin senioriasumisen kehittämiseksi. Yhdistys ei tuota hoivapalveluja, joten asukkaat eivät ole hoitosuhteessa.

Vaskikodit pihapiireineen on suunniteltu ja rakennettu senioritaloksi, jossa asukkailla on mahdollisuus monipuoliseen harrastamiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Asukkaat asuvat omistamissaan asunnoissa itsenäisesti. Ikääntyminen ja mahdollinen toimintakyvyn heikkeneminen on otettu huomioon jo rakennusvaiheessa erilaisin turvallisuus- ja tekniikkaratkaisuin. Toimiston henkilökunta opastaa asukkaita asumiseen ja elämiseen liittyvissä asioissa.

Vaskikodit sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Liikenneyhteydet ovat hyvät. Hatanpään kartanon ja Arboretumin puistoalueet viehättävine Pyhäjärven rantateineen ovat kävelymatkan päässä.